Nevíte, kam za wellness? My ano!

30.04.2024

Wellness pobyty se těší stále větší oblibě. Není se ani čemu divit. V současném uspěchaném světě, který klade důraz na výkon na úkor odpočinku, rozhodně mají své místo. Jinak je ve hře nežádoucí syndrom vyhoření, který často bývá jen odrazovým můstkem k řadě závažných problémů. Ohroženo je srdíčko, nervy i trávení. Vidíte, jak je vše propojené?

Jaký pobyt zvolit?

To primárně záleží na tom, jaký typ pobytu upřednostňujte. A také to, s kým se ho rozhodnete strávit a jak dlouho na něm hodláte pobýt. Například na serveru Spa.cz, který sdružuje nabídky lázeňských domů v Čechách, na Slovensku, Maďarsku, Polsku a Slovinsku (momentálně můžete vybírat z necelé čtyř tisícovky pobytů), jsou spolu s wellness pobyty k dispozici pobyty relaxační, víkendové, jarní, aktivní, květnové, pobyty pro dva, seniory, rodiny s dětmi stejně jako pobyty lázeňské.

Jak vybrat wellness pobyt?

Samotný wellnessový pobyt můžete vybírat na základě několika parametrů. Pokud nechcete daleko cestovat, zřejmě zvolíte wellness poblíž vašeho bydliště. Například wellness Brno, to může být třeba pobyt na jednu či dvě noci v OREA Resort anton Brno. V rámci balíčku na jednu noc si tu s příjemným wellnessovými procedurami a aktivitami budete moci užít i procházky brněnskou přírodou kolem přehrady, nebo se vyhřívat na sluneční terase. Hotel ale disponuje skvělým wellness a spa centrem, takže pochybujeme, že vůbec budete chtít jít ven.

Skutečný relax a odpočinek

Dalším místem, kam Moravané jezdí dobíjet své baterky, to je čtyřhvězdičkový Maximus Resort Hotel Brno s naprosto skvostným wellness centrem Infinit Maximus, kterým takové pojmy, jako jsou relax a odpočinek, posouvají na zcela novou úroveň. K dispozici tu budete mít zážitkový bazén s vodopády, lehátky, relaxační perličkové lavice, vířivý bazén s hvězdným nebem a vskutku bohatý saunový svět. Na tomto místě budete mít jediný problém. Nebudete ho chtít opustit.

Nebo raději lázně?

Trápí vás nějaký zdravotní problém? Zotavujete se po úrazu nebo operaci? V tom případě doporučujeme místo wellnessového zvolit pobyt lázeňský. Ten je vhodné vybírat spíše podle lékařské indikace. Například onkologická a gynekologická onemocnění, nemoci oběhového, trávicího a pohybového ústrojí se léčí ve Františkových lázních. Specialisty na oběhové, močové a dýchací ústrojí zaměstnávají Mariánské Lázně. Trápí vás kožní problémy? Vyrazte do Lázní Bělohrad. Ty dokonce provozují i slatinné a dětské lázně. A pokud vás zlobí nervy, měly ba vaší cílovou destinací být lázně Luhačovice.

Proč zrovna Luhačovice?

Z mnoha důvodů. Třeba proto, že vás tu dají do kupy. Lázně Luhačovice patří mezi nejvýznamnější české lázně zaměstnávající věhlasné lékařské kapacity. A také proto, že se řadí mezi jedny z vůbec nejkrásnějších lázní v Evropě. Za to může nejenom ojedinělá Jurkovičova architektura, ale také decberoucí příroda Bílých Karpat, do které jsou Luhačovice usazeny.

16 léčivých pramenů

K uzdravení pacientů zcela jistě přispívají i tamní léčivé prameny s vysokým obsahem minerálních látek. Na území Luhačovic jich vyvěrá hned 16. I jejich zásluhou se Luhačovice pravidelně ocitají na předních místech v žebříčcích evropských léčebných lázní. Luhačovice návštěvníka ale zaujmou i po své architektonické stránce. Na ní je zase znát rukopis již zmíněného slovenského architekta Jurkoviče. Právě on se zasloužil o to, že se Luhačovice momentálně ucházejí o zařazení na seznam Světového kulturního dědictví UNESCO. A mají velkou šanci na úspěch.

Luhačovice tu jinými slovy jsou pro všechny. Pro ty, kteří si chtějí upevnit zdraví, pro milovníky přírody i architektury. Zkrátka rozhodně stojí za návštěvu.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.